13.2.2024 Ksylitoli on myrkyllistä koirille

Huomio koiranomistajat! Mikäli käytätte itse ksylitolituotteita, pitäkää huoli, ettei karvaiset kaverinne pääse niihin käsiksi. Ksylitoli voi olla pienissäkin määrin koiralle hengenvaarallista.

Ksylitolituotteet, kuten ksylitolipastillit ja -purkat tulee pitää poissa koirien ulottuvilta. Päästessään koiran elimistöön, pienikin määrä ksylitolia voi aiheuttaa nopean insuliinipiikin, joka johtaa vaaralliseen verensokerin laskuun. Tämä voi aiheuttaa monia oireita ja hengenvaarallisia komplikaatioita, kuten maksan vajaatoimintaa. Oireet saattavat jopa johtaa koiran kuolemaan.

Mikäli epäilet, että koirasi elimistöön on päässyt ksylitolia, on ehdottoman tärkeää olla yhteydessä eläinlääkäriin. Koiran ksylitolimyrkytyksen oireita ovat muun muassa oksentelu, ripuli, kouristukset, tajunnantason lasku ja tärinä.

Muita koirille haitallisia aineita ovat muun muassa suklaa, rypäleet ja rusinat, pähkinät, sipuli, avokado, alkoholi, hiivataikina, keitetty/kypsä luu, suolaiset herkut, kivelliset hedelmät, ja lääkeaineet.

Ostoskorisi on tyhjä
fi