5.1.2023 Kannattaako käsidesituotteita enää valmistaa?

Suurin käsidesibuumi on takanapäin, mutta Kiteen Puhoksella toimiva Narskuttelu Oy on tuonut markkinoille käsidesituotteen, joka tukee yrityksen ksylitolituotetuotantoa ja laajentaa yrityksen muun terveyden tuotevalikoimaa.

Idea ksylitolipohjaisesta käsidesistä on yrityksellä ollut jo ennen koronapandemiaa, mutta tuotetta ei tuotu markkinoille, kun käsihuuhdevalmisteita tuli markkinoille usealta eri toimijalta kiihtyvään tahtiin.

-Yksi käsidesituotteiden ongelma on ollut käsihuuhteiden käsiä kuivattava vaikutus, johon Narskuttelun tuote hakee uuden kosteuttavan raaka-aine vaihtoehdon ksylitolista, kertoo yrittäjä Pekka Hoppu.

Koska ksylitolin tiedetään kosteuttavan ja säätelevän ihon bakteerikantaa se on osaltaan ideaalinen raaka-aine käsidesituotevalikoimaan ja yrityksen ksylitolipohjaisten tuotteiden tuotevalikoimaan. Suuri ongelma ksylitolin käytössä etanolipohjaisissa käsideseissä on ollut ksylitolin huono liukenevuus etanoliin, mutta kosteuttavan vaikutuksen muodostamiseen ei tarvita suurta määrää ksylitolia. Lisäksi kosteuttavana aineena käsidesissä on myös trehaloosi ja betaiini, jotka tunnetaan ihoa kosteuttavista ominaisuuksista ja ne toimivat hyvin yhdessä ksylitolin kanssa.

Narskuttelu Oy on Kiteen Puhoksella, Itä-Suomessa toimiva suun terveyden ja etenkin ksylitolituotteiden valmistaja. Vuonna 2017 perustetun yrityksen tärkeimpiin tuotteisiin kuuluvat purentasuojat ja täysksylitolipastillit. Vuosien varrella yrityksen oma tuotekehitys on laajentunut myös erikoisempiin tuotteisiin, joiden joukossa ovat esimerkiksi ksylitolitikkarit, koivunmahlahammastahna ja kuivan suun tabletit.

Käsidesiä yritys on valmistanut omaan käyttöön jo aikaisemmin, koska yrityksen oma elintarviketuotanto käyttää käsien pesun jälkeen paljon käsidesiä ja nyt tuo ksylitolia sisältävän käsidesin myös kuluttajamarkkinoille.

KOSTEUTTAVA KSYLITOLIKÄSIDESI 200 ML

Ostoskorisi on tyhjä
fi