23.3.2022 Hyvin pestyn hampaan pinnalla on arviolta 1000 – 100000 bakteeria. Huonosti hoidetun hampaanpinnalla kymmentuhatkertaisesti.

Keskimäärin suussa on 6 – 20 miljardia bakteeria kun maapallon väkiluku oli arviolta 7,9 miljardia vuonna 2021. Ei siis ole turhaa puhua suun hyvinvoinnista.

Suunterveys linkittyy koko kehon terveyteen. Tähän vaikuttavat etenkin suussa elävät bakteerit, jotka voivat päätyä verenkiertoon erilaisten suussa olevien ientulehdusten tai muiden suutulehdusten vuoksi. On arvioitu, että suussa on yli 700 erilaista bakteerikantaa. Näistä osa on hyödyllisiä tai harmittomia mikrobeja, joista ei ole haittaa vaan päinvastoin hyötyä. Hoitamattomassa suussa haitallisten mikrobien määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja ne voivat aiheuttaa ongelmia koko elimistöön.

Säännöllinen hampaiden harjaus on tärkein, helpoin ja halvin toimenpide suun ja oman terveyden hyvinvointiin. Suomalaisista aikuisista miehistä noin joka toinen pesee hampaansa harvemmin kuin kahdesti päivässä. Naisilla vastaava luku on noin joka viides. Terveet hampaat ja ikenet saadaan harjaamalla hampaat aamuin – illoin fluorihammastahnalla. Muistathan myös vaihtaa hammasharjan säännöllisesti kolmen kuukauden välein.

Pelkällä hampaiden harjauksella saadaan poistettua vain noin 60 % hampaiden kokonaisplakista. Tarvitaan siis muita hammasvälien puhdistusmenetelmiä hampaiden harjauksen rinnalle kuten hammasväliharjat, hammaslangat, hammaslankaimet ja hammasvälisuihkut. Useissa tutkimuksissa onkin havaittu, että hammasvälien puhdistaneilla esiintyy vähemmän iensairauksia ja hampaiden reikiintymistä. Hampaiden välien puhdistus 4 – 7 kertaa viikossa vähentää hampaiden kiinnityskudossairauksia. Narskuttelun tuotevalikoimasta löydät myös laajan kattauksen monipuolisia hammasvälineitä juuri sinun hampaillesi.

Ostoskorisi on tyhjä
fi